Egy finom nyers és vega receptet találtam Cristela blogján. Micsoda finomság! Főleg ha egy kicsit lehűlt a hűtőben. Azt olvastam gazdag kálciumban, vasban, fehérjében, vitaminban. Bár állítólag hűtőben egy hétig is eláll, nálunk egy nap alatt elfogyott.
Hozzávalók:
- 10 kanál nyers szezámmag
- 4 kanál chia mag
- 4 kanál kókuszreszelék (vagy erdei mogyoró)
- 4 kanál mandula
- 10 kanál zabpehely
- 3 kanál aszalt vörös áfonya -nekem ez kb. 50 g (lehet aszalt mazsola, szilva vagy kajszin is) - c vitamint tartalmaz, segíti a vas felszívódását.
Ezeket mind porrá kell alakítani, mondjuk kávédarálóval.
- 2 kanál karob por
- 2 kiskanál kókuszvaj
- méz, ízlés szerint
- kevés folyadék: víz, növényi tej, gyümölcslé, de csak kevés, épp, hogy összeálljon.
A feniteket összekeverjük, fél órát állni hagyjuk, hogy a fölösleges nedvesség felszívódjon, majd golyókat formálunk, karob porban vagy kókuszban vagy darált dióban, szezámmagban megforgatjuk, lehűtjük, majd megesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése