Ropogós héjú, kovászolt, üvegtálban sült kenyér.
Video: http://youtu.be/ac_7V4oxf5I
Leírás itt.
Kovász:
20 dkg sima liszt
22 dkg langyos víz
5 g friss élesztő
24 órát pihenés lefedve (16 is elég)
Tészta:
Az előzőleg összekészített kovász
40 dkg sima liszt
15 dkg langyos víz
1 dkg friss élesztő
2 teáskanálnyi só
1 teáskanál almaecet
Dagasztás. 35-40 perc pihenés, hogy duplájára nőjön. Nyújtólapon kicsit átdolgozzuk, kenyeret formálunk, sütőpappírra tesszük és beletesszük az üvegtálba, lefedjük és 1 órát pihentetjük 25-30 percet. Előmelegítjük a sütőt és bevágjuk a tészta tetejét, hideg vízzel meglocsoljuk, lefedve a sütőbe tesszük és magas hőfokon sütjük 30 percet. Kivesszük, levesszük a fedelét, meglocsoljuk hideg vízzel a tetejét és még betesszük fedő nélkül sülni 20 percre. Kivesszük, újra megspricceljük hideg vízzel és hagyjuk kihűlni.
Finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése