vasárnap, június 02, 2013

hab, hab, EPERHAB

Nagyon szeretjük így tavasz végén, nyár elején az eperhabot. Frissen, de talán még jobban lefagyasztva, akkor olyan, mint a fagyi.

Hogyan készítem?
1 kg vagy legalább 80 deka epret összeturmixozok. Két tojás fehérjét felverek habbá ízlés szerint cukorral (ne legyen túl édes) és lassan hozzáadom az összeturmixolt epret. Sokat kell verni, míg jól felverődik és megkeményedik a hab.

Így nézett ki 15 perc után:

Még 15 perc után:

Miután mindenki kapott egy csészével, még vertem 5 percet, aztán dobozokba tettem a fagyasztóba.

Finom volt.

Készítettem 2 tojásfehérjét fél kg eperrel felverve, úgy is finom, de így erősebb az eperíz.

A meggyhab is nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...