csütörtök, október 10, 2013

Ropogós kiflit

sütöttem.
Recept és video Max oldalán itt.

Mível idővel egyes infók eltűnnek a netről, azért feljegyzem a hozzávalókat magamnak:

Hozzávalók, 16 db-hoz:
Kovász:
13 dkg sima liszt
13 dkg langyos víz
1 dkg élesztő
 -4-6 óra pihenés, kelesztés - azt hiszem ettől lesz olyan más, különös a kifli.
Tészta:
-1 adag kovász (~27 dkg)
- 50 dkg liszt
- 32 dkg langyos víz (amit a kezünk elbír)
- 2 dkg friss élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 2 dkg só
- 1 evőkanál olaj

Kép nem készült, hamar elfogyott, reggelire, uzsonnára, útravaló is lett belőle, ki magába, üresen ette, ki vajjal, elkvárral, mézzel, sonkával...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...