Kenni kell valamit a kenyérre. Iskolába jól esne egy kis felvágott. De nem szeretrem a felvágottakat. No, nem az ízűkkel van baj, hanem ha arra gondolok mi mindent tesznek bele... Jobb nem enni. Csak nagyon ritkán vásárolok.
Tavasszal készítettem először házi májkrémet. Nagyon egyszerű és finom. A család minden tagja elfogadta.
De jó lenne még valami más... A túrókrémekért nem rajonganak, bár az a zöldhagymás szalonnával ... hm... nagyon jó!
Ma kipróbáltam, milyen lenne egy húsos kénőke.
Zöldpaszuly levest főztem ebédre. Beletettem egy csirkemellet (nagyon feldobta a leves ízét). Mikor megfőtt a felét összeturmxoltam egy kis vajjal, egy kis háromszög sajttal, egy kevés olajjal, egy kis piros arannyal, egy csipetnyit a házi ételízesítőből. A maradék csirkemellből ettünk egy keveset, nagyon finom a frissen főtt hús, a többit betettem a hűtőbe, azt hiszem holnap új adag és változat fog készülni belőle.
Íze a párizsihoz vagy a "csirkesonkához" hasonlít. Kenhető. Finom. Egészséges. A gyerekek elfogadták. Iskolába is jó lesz, a szendvicset úgyis az eső szünetben fogyasztják el, addig nem romlik el a szendvics (szerintem).
A variációk lehetősége végtelen, hagymával vagy anélkül, fűszerezve, s más hússal is ki lehet próbálni.
Ez nagyon tetszik nekem! Ki is fogom probalni legkozelebb husleves fozeskor. Koszi a receptet!
VálaszTörlésNa, ezt én is kipróbálom!
VálaszTörlésKipróbáltam! Az én mai variációm: csirkemell + kevés sült padlizsán + vaj + mustár + saját készítésű pirosarany + só + fehérbors.
VálaszTörlésPirítóskenyérre kentem, és paprikát szeleteltem rá. Mindenkinek ízlett a vacsora. Köszi, Betti, az inspirációt.
Köszönöm az új receptet! Nagyon finom lehetett!
VálaszTörlésSzerintem is kell bele egy ki mustár, de az én gyerekeim nem esznek mustárt, ezért nem mertem tenni bele, de következőleg kipróbálom.