péntek, október 09, 2009

Kenőke - hússal

Kenni kell valamit a kenyérre. Iskolába jól esne egy kis felvágott. De nem szeretrem a felvágottakat. No, nem az ízűkkel van baj, hanem ha arra gondolok mi mindent tesznek bele... Jobb nem enni. Csak nagyon ritkán vásárolok.
Tavasszal készítettem először házi májkrémet. Nagyon egyszerű és finom. A család minden tagja elfogadta.
De jó lenne még valami más... A túrókrémekért nem rajonganak, bár az a zöldhagymás szalonnával ... hm... nagyon jó!

Ma kipróbáltam, milyen lenne egy húsos kénőke.
Zöldpaszuly levest főztem ebédre. Beletettem egy csirkemellet (nagyon feldobta a leves ízét). Mikor megfőtt a felét összeturmxoltam egy kis vajjal, egy kis háromszög sajttal, egy kevés olajjal, egy kis piros arannyal, egy csipetnyit a házi ételízesítőből. A maradék csirkemellből ettünk egy keveset, nagyon finom a frissen főtt hús, a többit betettem a hűtőbe, azt hiszem holnap új adag és változat fog készülni belőle.






Íze a párizsihoz vagy a "csirkesonkához" hasonlít. Kenhető. Finom. Egészséges. A gyerekek elfogadták. Iskolába is jó lesz, a szendvicset úgyis az eső szünetben fogyasztják el, addig nem romlik el a szendvics (szerintem).
A variációk lehetősége végtelen, hagymával vagy anélkül, fűszerezve, s más hússal is ki lehet próbálni.

4 megjegyzés:

  1. Ez nagyon tetszik nekem! Ki is fogom probalni legkozelebb husleves fozeskor. Koszi a receptet!

    VálaszTörlés
  2. Kipróbáltam! Az én mai variációm: csirkemell + kevés sült padlizsán + vaj + mustár + saját készítésű pirosarany + só + fehérbors.
    Pirítóskenyérre kentem, és paprikát szeleteltem rá. Mindenkinek ízlett a vacsora. Köszi, Betti, az inspirációt.

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm az új receptet! Nagyon finom lehetett!
    Szerintem is kell bele egy ki mustár, de az én gyerekeim nem esznek mustárt, ezért nem mertem tenni bele, de következőleg kipróbálom.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...