szombat, október 12, 2013

Kenyér

Ropogós héjú, kovászolt, üvegtálban sült kenyér.

Video: http://youtu.be/ac_7V4oxf5I

Leírás itt.

Kovász:
 20 dkg sima liszt
22 dkg langyos víz
5 g friss élesztő

24 órát pihenés lefedve (16 is elég)

Tészta:
Az előzőleg összekészített kovász
40 dkg sima liszt
15 dkg langyos víz
1 dkg friss élesztő
2 teáskanálnyi só
1 teáskanál almaecet

Dagasztás. 35-40 perc pihenés, hogy duplájára nőjön. Nyújtólapon kicsit átdolgozzuk, kenyeret formálunk, sütőpappírra tesszük és beletesszük az üvegtálba, lefedjük és 1 órát pihentetjük 25-30 percet. Előmelegítjük a sütőt és bevágjuk a tészta tetejét, hideg vízzel meglocsoljuk, lefedve a sütőbe tesszük és magas hőfokon sütjük 30 percet. Kivesszük, levesszük a fedelét, meglocsoljuk hideg vízzel a tetejét és még betesszük fedő nélkül sülni 20 percre. Kivesszük, újra megspricceljük hideg vízzel és hagyjuk kihűlni.

Finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...